Няколко идеи за вътрешния двор

Запазено под (Градини, Интересно, Направи си сам) by Admin on 31-03-2009

Тагове : , ,

191.Направете вътрешния си двор с заоблена форма
Не правете градината си квадратна, а напротив – нека е заоблена. Тази форма придава характер и чувство за водопад във вашето външно място за отдих и релакс. Заоблените форми са по-релаксиращи и видимо по-впечатляващи от правите такива.

212

2.Закрийте ръбовете на градинката с ивици от цветя
Вътрешните дворове обикновено изглеждат, така сякаш някой ги е „пльоснал” в двора ви. За да избегнете това неприятно усещане, засадете вечно зелени и едногодишни растения на самите граници и храсти около самите ръбове.
Съвет: Използвайте по-високи растения, за да получите по-голямо уединение.

3123.Килимче за вашия двор
Поставете килимче на земята. На пазара се предлагат все повече и повече висококачествени и издръжливи на външни условия пътеки и килими. Голямото разнообразие от цветове и стилове ще ви помогне да намерите най-подходящия за вашия вкус.

464.Използвайте светлина
Дайте на своя вътрешен двор индивидуалност през нощта. Изберете енергоспестяващи и екологични крушки, з а да запазите околната среда.
545.Използвайте старите каручки и камиончета
Почти всеки от нас е израснал с камиончета, които сега събират прах в мазето. Не сте се сетили, нали? Разбирас е, че трябва да го изкарате от прахоляка, изчистете го, боядисайте го за освежаване на цветовете и вече може да го използвате като декорация на вашия двор. Е, не ви ли се струва уникален декор. :)

666.Малко водопадче
Изберете си малко водопадче и ще се наслаждавате на приятния и отпускащ звук на падащата вода.
747.Хранилки за птички
Можете да привлечете голямо разноoбразие от птички във вашия двор ид а се наслаждавате на приятното им чуроликане. Това е вашата възможност да поканите природата в дома си.
848.Направете пътечка от ухаещи цветя
Не забравяйте силата на благоуханните цветя. В края на деня, когато се отпускате и релаксирате в градинката си, усещането за свежест и чистота ще ви помогнат още повече.
949.Вятърни камбанки
Вятърните камбанки са традиционен стил и част от интериора в градинката. Може да си и берете от различен материал – бамбук, тиково дърво и чиста стомана и да се наслаждавате на приятните звуци.
Източник: www.bhg.com

Публикуване на коментар

Тагове