Растения за Жив плет - Част II

Запазено под (Градини, Интересно, Огради, Растения/ Видове) by Admin on 03-07-2009

Тагове : , ,

8_hebe-native1Хебе Сиво-Зелен
(Hebe Pinguifolia)
Хебе е изключително студоустойчиво, издръжливо и лесно за отглеждане декоративно растение. Използвайте го за оформяне на бордюри във вашия двор или градина или за засаждане между камъните в алпинеума.

9_20080211153918-1202697558-81Хебе Зелен
(Hebe Buxifolia)
Хебе е изключително студоустойчиво, издръжливо и лесно за отглеждане декоративно растение. Използвайте го за оформяне на бордюри във вашия двор или градина или за засаждане между камъните в алпинеума.

10_euonymus-japonicus-microphylla1

Микрофила Зелена
(Euonymus Microphilla)
Микрофилата е компактно, атрактивно растение , което намира чудесно приложение при оформяне на ниски бордюри и живи плетове. Листата са малки , овални, с лъскава кожеста повърхност. Садете Миркофилата на слънчеви места с достатъчно разстояние между растенията, за да избегнете проблемите с разни видове плесени. Полива се умерено 2 до 3 пъти месечно.

11_lonicera_pileata4041Лоницера Зелена
(Lonicera pileata)
Лоницерата е идеален почвопокривен храст, подходящ за укрепване на склонове. Обича слънце до полу-сянка. В условията на климата в България в студени зими листата опадват и се появяват отново на пролет. Непридирчиво към поливане и специални грижи растение .

12_thuja-occidentalis-rheingold1Туя ерикоидна златиста
(Thuja Occidentalis Rheingold)
Отличава се с златисто зеления си цвят, който в зависимост от слънчевото огряване варира от светло зелен до златиста охра.
За да се поддържа кълбовидната и форма и гъстотата на короната, е необходимо подрязване четири пъти годишно.

13_chamlawglaucafoliageТуя Западна Колоновидна
(Thuja occidentalis Columnaris)
Растение, което расте във формата на колона откъдето идва и името му. Цвета му е наситено зелен и постоянен почти целогодишно. Расте доста бързо - около 20-30см височина годишно. Изключително подходящ за оформяне на високи живи плетове.

Източник:www.hrasti.com

Публикуване на коментар

Тагове