Грижи за младото дръвче

Запазено под (Градини, Проблеми) by Admin on 20-01-2009

Тагове : , ,

Засаждането на дръвчета във Вашата градина е важна стъпка, както от естетическа гледна точка, така и като помощ за усъвършенстване на вашите градински умения .

Нужда от водаp_sip907265

Липсата на достатъчно вода е най-голямата опасност за Вашето дърво. Необходими са 3 години за едно ново дръвче, за да развие корени, които е загубило при неговото пресаждане. През това време те са особено уязвими към сушата, което води до загиване на клоните и увреждане на стъблото.

За да достигне водата директно до корените, където е най-необходима, направете малка дупчица дълбока около 5-10 см.  На 2-3 стъпки от дървото, като по този начин тя няма да се разлее навсякъде, а ще достигне директно до корена.Напоете обилно.

Наторяването пък ще помогне за задържането на водата и в същото време ще го предпази от зимните условия. За по-младите и малки дръвчета, наторете около него на две стъпки разстояние.

Недостатъчна защита

8-young-treeУвивайки по-ниската част от стъблото с хартия или плат ще предотврати стъблото от слънчево изгаряне, докато листата се появят и да се образува естествена защита. Овивайки стъблото ще го предпазите и от студа през зимата.

Това правило до скоро се тръвдеше, че е задължително, но нови изследвания показват, че поклащането и излагането на условията на околната среда ще допринесе за по-голяма издръжливост и гъвкавост на дървото. В същото време обаче,  подлагайки го на постоянен стрес, това ще му попречи  за нормалния растеж.

Обелване на кората

Обелването на кората около стъблото може да убие дървото по-бързо  от много други вредители, защото може напълно да прекъсне притока на необходимите вещества и вода към клоните. За да се предпазите махнете всичко около стъблото, което може да го нарани. Ако е възможно обвийте клоните с мек плат или найлонов маркуч, които да ги предпазят.

Когато  настъпи зима и условията се влошат наблюдавайте младото дръвче. Нека суровото време не Ви попречи да се грижите за него.

Източник: http://www.bhg.com/

Публикуване на коментар

Тагове