Грижи за петунията

Запазено под (Грижи, Грижи при балконските растения, Растения/ Видове, Стайни растения) by Admin on 01-07-2010

Тагове : , , ,

петуния

Петунията е едногодишно растение. Тя изглежда еднакво добре както в градината или задния двор, така и в саксия или висяща кошница. Петунията достига до височина 10-15 см. и цъфти с големи и ярки цветове, които могат да бъдат обагрени в червено, бяло, розово или лилаво.

Петунията е лесна за отглеждане, тъй като не изисква много грижи - достатъчно е ежедневното поливане и периодичното наторяване. Добре е да поставите саксията с цветето на слънчево място.

От какво се нуждаете:

  • саксия
  • органична почва за засаждане
  • вода
  • тор
  • остри ножици

Инструкции

Стъпка 1
Напълнете саксията с органичната почва за засаждане, за предпочитане по-лека, тъй като тя осигурява по-добър дренаж за петунията.

Стъпка 2
Поставете саксията на такова място, до което достига слънчева светлина поне 5-6 часа на ден. Колкото повече слънце получава растението, толкова по-добре. Петунии, които не получават достатъчно количество светлина цъфтят по-трудно. Поливайте цветето всекидневно.

Стъпка 3
Грижете се за петунията, като отстранявате увехналите цветове редовно - това удължава живота на свежите стръкове и стимулира растежа на нови такива.

Стъпка 4
Използвайте универсална течна тор за петунията. Придържайте се към написаното на опаковката и наторявайте растението веднъж на всеки две седмици.

Публикуване на коментар

Тагове