Най-хубавите червени цветя

Запазено под (Градини, Интересно, Растения/ Видове) by Admin on 30-01-2009

Тагове : , ,

ss_1008824234

Циния Едно от най-хубавите годишни живи цветя, цинията има голямо разнообразие от цветове. Не са претенциозни към горещината, сухия климат и ще Ви радват с цветовете си през цялото лято. Предпочита светли и силно огряти места и по-суха почва.

ss_sip8674751Мак

Това едногодишно лесно за отглеждане цвете е сполучливо попадение за Вашата градинка, което ще вдъхне свежест и настроение. Обича добре огряти от слънцето и влажни площи. По принцип мака е диво растение, което може да се види главно на изоставени места.

ss_roseseasy21Роза
Традиционните рози за красиви, но изискват много грижи. Обичат добре огряти места и влажен климат. Може да се комбинира в градинката с Божур.ss_bhg1024831

Целозия (петльов гребен)
Едно първокласно живо цвете, което е предпочитано от цветарите, които обичат да правят сухи аранжировки. Ярките цветове са отличителният белег на петльовия гребен.  Ако няма сърце да го подрежете, може да го оставите в градината, защото е издръжливо цвете и може да си го гледате цяла зима. За букети се съчетава добре с белия Космос или Циния.

ss_sip9294981Божур

Божура може да вирее с години на слънчево място  с почти никакви грижи. Понасят добре полусянка, но цъфтят много по-добре на слънце. Почвата трябва да е  богата на хумус, която не трябва да изсъхва прекалено бързо през лятото.

ss_ctg513216

Карамфил
Едно е от най-хубавите червени ароматни цветя, които може да отглеждате. Цветната маса е разположена непосредствено над листната и образува повърхност с голяма плътност и интензивна багра. Цъфтежният период е сравнително кратък – юни до юли.

ss_1011570882Грудкова бегония
Бегонията е изключително благородно, красиво и не претенциозно растение. Отглежда се заради богатите си цветове.В България видовете с големи висящи цветове са известни като „кавалер и дама”.

ss_pentasgr_092404Пентас
Растението има доста големи, продългпвати и мъхести листа. Цъфти обичайно през септември в цялата гама от светлорозово до наситено червено. Цветовете му са доста ефектни - като малки звезди, събрани в големи съцветия. Може да го комбинирате с Лантаната.

ss_ctg516989Далия/ Гергина
Вирее добре почти навсякъде и понася всякакъв вид почви. Поне половината ден обаче трябва да е изложена на слънце.

Източник: www.bhg.com

Публикуване на коментар

Тагове