Грижи за фикуса

Запазено под (Грижи, Растения/ Видове стайни растения, Стайни растения) by Admin on 26-08-2010

Тагове : , ,

01Фикусът е едно от най-обичаните стайни растения. Както повечето от тях и той изисква, наред с многото вода и слънчева светлина, и правилни грижи. Ако досега не сте отглеждали стайни растения, то фикусът е идеалното цвете за Вас - не е много капризно, но в същото време ще Ви помогне да добиете основни знания в тази сфера.

е е много капризно, но в същото време ще Ви помогне да

Вредители

Първият знак, че фикусът Ви е нападнат от паразити, е пожълтяването на листата. Най-често става обект на нападение от листни въшки, щитоносни въшки, акари. За да се отървете от нашествието, използвайте инсектициди или пестициди. Ако имате малки деца или домашни любимци, добра идея е да сложите инсектицида в саксията на растението.

Почистване на листата

Фикусът е стайно растение и като всяко нещо в дома Ви, и той събира прах. Важно е да знаете, че на него му е нужна повече влага, а прахта по листата пречи на водата да проникне добре в кореновата му система. Почиствайте редовно листата с влажна кърпа и препарат, който не запушва порите. Разтвор от вода и оцет също върши добра работа.

Осигурете достатъчно влага

Фикусът се нуждае от много влага. Не винаги влажността вкъщи или в офиса е достатъчна, за да се развива добре фикусът. Напръсквайте редовно цветето с пулверизатор, пълен с вода. Ако влажността на въздуха е много ниска, използвайте овлажнител за стая.

Публикуване на коментар

Тагове