Съвети при избора на елха

Запазено под (Интересно) by Admin on 21-12-2010

Тагове : , ,

013Научете как да изберете най-подходящата за Вас елха и какви грижи са й необходими, за да запази тя свежия си вид по-дълго време.

Ето на какво да обърнете внимание:

1. Всяко коледно дръвче е индивидуално само по себе си, така че се съобразете с изискванията на Вашето домакинство. Така например, ако имате малки деца, може би искате елхата да е с по-нежни бодлички, които няма да им причинят дискомфорт.

2. Проверете колко свежа е Вашата елха - извийте една игличка с пръстите си. Ако дървото е наскоро отсечено, игличката ще се прекършат веднага, а ако е по-старо, тя само ще се огъне.

3. Убедете се, че игличките не са започнали вече да падат. За тази цел откъснете едно клонче от вътрешността на елхата. При това Ваше действие не трябва да има нападали по пода иглички. Друг начин е като ударите леко в земята отрязания край на елхата - ако изпадат много иглички, по-добре се ориентирайте към друго дърво.

4. Прегледайте внимателно елхата за необичайно оцветяване. То може да бъде признак за изсъхване. Цветът трябва да е наситено към тъмно зелен. Всяко отклонение от него е необичайно.

5. Ако купувате елха от пазара, след като се приберете отрежете около 1 см от ствола й и веднага след това я натопете във вода. Това ще помогне дръвчето да абсорбира повече вода и по този начин да запази свежестта си по-дълго време.

6. Ако пък сте решили сами да си отсечете елха, вземете предвид височината на стаята, в която ще я поставите, за да не се налага да я подкъсявате вкъщи.

7. Дръжте елхата на хладно място. Насоченият срещу нея горещ въздух ще я накара да изсъхне преждевременно.

8. Поливайте дръвчето редовно. В първите дни правете това по няколко пъти на ден. Използвайте вода от чешмата. Добавките в минералната вода могат да навредят на коледното Ви дръвче.

Публикуване на коментар

Тагове