Правилни грижи за палмите

Запазено под (Грижи, Растения/ Видове, Стайни растения) by Admin on 17-02-2011

Тагове : , ,

012Палмата вкъщи внася екзотичен привкус към всеки интериор. Тя ще Ви радва дълго време, ако се грижите правилно за нея. Осигурете й много светлина и се постарайте температурата в стаята да не пада под 7 градуса през зимата. Редовното поливане е задължително, но водата трябва да е в умерени количества. Най-популярните за отглеждане вкъщи палми са ховеята (Howea fosteriana) и планинската палма (Chamaedorea elegans).

от какво се нуждаете:

  • спрей
  • кофа

Инструкции

1. През пролетта и лятото поливайте палмата редовно - почвата трябва да се поддържа постоянно умерено влажна. През зимата намалете количеството вода, но в никакъв случай дотолкова, че да позволите почвата да изсъхне напълно.

2. Начинът, по който поливате палмата си, не е за подценяване. Сипете вода точно до ръба на саксията. Изчакайте да попие и повторете още веднъж. Никога не оставяйте палмата във вода.

3. Намокрете почвата, ако забележите каквито и да е кафяви или бели корички по повърхността. Потопете саксията в кофа с вода и оставете така докато спрат да се появяват балончета, или пък намокрете обилно почвата с вода и изчакайте излишното количество да се оттече.

4. Почистете внимателно с молив отворите, разположени от долната страна на саксията - те трябва безпроблемно да позволяват изтичането на водата при поливане.

Comments

Публикуване на коментар

Тагове