Най-лесните за отглеждане цветя

Запазено под (Растения/ Видове, Стайни растения) by Admin on 24-02-2011

Тагове : , , , ,

Често при избора на цветя за вкъщи обръщаме внимание само на това дали ни харесват и не се замисляме дали можем правилно да се грижим за тях. Някои растения са по-лесни за отглеждане в сравнение с други. Ако все още правите първите си стъпки в градинарството и не сте достатъчно уверени в знанията си относно цветята, можете да заложите на такива, които не са чувствителни на температурни разлики, не биват нападани от насекоми и не е нужно да бъдат пресаждани всяка година.

Хемерокалис

013Първото място в класацията на най-непретенциозните цветя заема хемерокалисът. Той ще внесе слънчево настроение в дома Ви или градината с ярките си цветове (среща се във всички нюанси, с изключение на синьото). Специфичното при него е, че може да разцъфне само за ден и по всяко време на годината. Почвата на хемерокалиса трябва да е богата на хранителни вещества, с добър дренаж. Цветето се развива най-добре, ако получава слънчева светлина поне по 6 часа на ден.

Перуника

022Перуниката се смята за най-лесното за отглеждане целогодишно растение. Съцветията са крехки, съставени от 6 венчелистчета, симетрично разположени около високо стебло, което в някои случаи може да достигне до 90 см височина. Перуниката цъфти през пролетта, обагрена в синьо, виолетово, лилаво, бяло, кремаво или жълто. Развива се най-добре върху почва без никакви примеси и химически вещества в нея. Ако градината Ви е ориентирана на север, засадете перуниката на възможно най-слънчевото място. Ако пък гледа на юг – полусенчестите места са идеална локация.

Здравец

032Здравецът е растение, което може да се види във всеки двор или градина. Цъфти в края на пролетта и през цялото лято. Цветовете са обагрени в розово, бяло, синьо, виолетово. Чувства се най-добре изложен на постоянно слънцегреене, но вирее и на полусенчести места. Развива се добре върху всякакви видове почви, стига да са добре дренирани. На височина здравецът може да достигне до 90 см. Може да се каже, че това е растението, което най-рядко боледува или бива нападнато от насекоми.

Публикуване на коментар

Тагове