Как да се грижим за антуриума

Запазено под (Грижи при балконските растения, Растения/ Видове стайни растения) by Admin on 01-03-2011

Тагове : , , ,

01Антуриумът е многогодишно растение. Характерното при него е, че цветовете са същите по форма и плътност като листата, но са обагрени в ярки и живи цветове. Названието Anthurium произхожда от гръцки и означава „високо цвете” - стеблото достига до 40-50 см височина. Ако се грижите правилно за антуриума, той ще ви възнагради със свеж вид и изобилие от цветове.

от какво се нуждаете:

  • торфен мъх
  • перлит
  • тор

Инструкции:

1. Заложете на органичната почва с добър дренаж. А добавките като торфен мъх или перлит ще подобрят качествата й.

2. Поливайте цветето редовно - почвата трябва да е влажна, но внимавайте да не достига голямо количество вода до корените. Ако забележите пожълтяване на листата, това е признак, че прекалявате с водата.

3. Не излагайте антуриума на пряка слънчева светлина - има опасност да изгори. Все пак не го лишавайте съвсем го слънчеви лъчи - най-добре би се чувствал на полусенчесто място.

4. Температурният интервал, при който антуриумът се развива добре, е 10-30 градуса. Стремете се да поддържате винаги такива температури.

5. За подхранване използвайте обикновена тор (най-добре съотношението между азот, фосфор и калий да е 3:1:2). Разредете с вода и наторявайте веднъж месечно.

6. Пресаждайте антуриума си всяка година. Това е важно, защото корените му се застъпват, а това спира развитието му.

Comments

Публикуване на коментар

Тагове