Цветя за 8-ми март

Запазено под (Интересно, Растения/ Видове) by Admin on 08-03-2011

Тагове : , , , ,

svejo2Международният ден на жената е празник, който не е със значимостта на Коледа и Великден, но има своето място в празничния календар. Отбелязването му започва през далечната 1911 г., на 8 март, и идва да отдаде заслуженото признание към постиженията на жените в сфери, в които дотогава мъжете са били доминиращи - политика, икономика, изкуство. В някои страни дори, като Китай и Русия, 8-ми март е национален празник. Въпреки че в днешно време 8-ми март е отричан от мнозина и е смятан за социалистически празник, поднасянето на цветя на любимите жени е жест, чрез който показвате своето уважение и признавате приноса им във Вашия живот.

Жълта мимоза

mimosaВ Русия и Италия традицията повелява на 8-ми март да се подарява жълта мимоза, въпреки че по това време на годината е трудно да се открие такова цвете. Мимозата е храстовидно растение, чиито корени са някъде в тропическите гори на Австралия. Цветовете й са малки и пухкави, наредени по около 40 на стрък. Жълтият цвят на мимозата не е случаен - посланието, което е закодирано в този подарък, е: „Ти си слънцето в моя живот“.

Гербер

gerbera-daisyГерберът е растение със специфична форма - нагъсто разположени дълги венчелистчета, симетрично наредени около голяма, кръгла пита. Цветовете са разнообразни - бяло, розово, червено и жълто. Със свежия си вид, букетът от гербери може да създаде едно слънчево настроение на важните жени в живота Ви. Тези цветя се свързват с чистотата и невинността.

Орхидея

orchidАко искате да кажете на жената до Вас колко е красива, колко я обичате и какво място заема в живота Ви, подарете й орхидея. Орхидеята има много разновидности и лесно може да се намери по всяко време на годината.

Роза

roseЦветът на розата носи различно послание. Оранжевата роза е подходящ подарък за жена, която уважавате - тя символизира възхищението от нейните качества. Роза, обагрена в розов цвят, подарете на жена, в която цените нейната женственост, изтънченост и грация. Жена, към която изпитвате приятелски чувства, зарадвайте с жълта роза.

Публикуване на коментар

Тагове