Тропически растения в дома

Запазено под (Растения/ Видове, Стайни растения) by Admin on 17-05-2011

Тагове : , , ,

tropical-plantТропическите цветя в дома, освен атрактивни, помагат и за това да се чувствате по-добре. В тази статия ще Ви представим най-известните представители на този вид. Подберете тези, които Ви допадат и създайте в дома си един истински тропически оазис. Тропическите растения предпочитат влажния въздух и непряката слънчева светлина. Пагубни за тях биха били резките температурни промени, както и некачествената почва.

Папрат

paprat1Тропическото растение папрат (nephrolepis exaltata) е подходящо за отглеждане както във висящи кошници, така и в саксия. Еднакво подходящи за него условия са стайните температури и свежият въздух в градината. Това растение е податливо на загниване на корените, както и често бива нападнато от гъсеници или други вредители.

Палми

fan-palm-7gПалмовите дръвчета са много лесни за отглеждане - всичко, от което се нуждаят са висококачествена почва, много вода и правилно наторяване. Грижите за палмите включват и редовно подрязване на захабените листа и палмовите клонки.

Сансевиерия

sansevieriaСансевиерията (sansevieria trifasciata), наричана още и индийски меч или свекървин език, също не изисква много грижи. Характерно за това цвете е, че листата растат вертикално, поради което се използва като декоративно. Сансевиерията е сукулентно растение, което означава, че листата му са тънки и задържат вода. Поради това то се нуждае от по-малко вода в сравнение с другите тропически растения. Дори и да оставите почвата суха, растението пак ще оцелее. Поливайте веднъж седмично. Най-подходящите температури са в диапазона от 15 до 25 градуса. Сансевиерията е отровна - дръжте я далече от домашни любимци и деца.

Публикуване на коментар

Тагове