Фуксия

Запазено под (Стайни растения) by Admin on 16-06-2011

Тагове : , , ,

012

Фуксията, известна още под името обичка, е популярно градинско пролетно цвете. Заради своя изящен вид са предпочитани както за отглеждане в дома, така и като обект на желание от страна на пчели, които събират нектар, и птици.

Произход

Фуксията е едногодишно растение, което вирее в умерения климат. Корените й са някъде в Централна и Южна Америка, Таити и Нова Зеландия.

Описание

Фуксията е храстовидно цвете, може да се отглежда както в саксия, така и като оградно растение, защото достига до няколко метра височина. Листата са зелени, с овална форма, стеблата в повечето случаи са обагрени в червено.

Цветове

Цветчетата на фуксията са различни нюанси на червено, лилаво, розово и бяло. Повечето фуксии са хибридни – комбинация от два цвята.

Грижи

Фуксиите обичат сенчестите места, с влажна, добре дренирана почва. Поставете растението на място, до което достига непряка слънчева светлина. Директното излагане на слънце би му навредило. Температурите в помещението трябва да са умерени.

Употреба

Фуксията се отглежда главно като саксийно цвете. Идеален избор е за сандъчета по прозорците, както и за висящи кошници – обърнатите надолу цветчета, под формата на камбанка, както и висящите клонки свенливо надничат от ръба на кошницата.

Публикуване на коментар

Тагове