Няколко идеи за дизайн на градината

Запазено под (Градини, Направи си сам) by Admin on 21-06-2011

Тагове : , , ,

013Проектирането на цветна градина не е никак лесна работа - не е достатъчно просто да засадите цветя, за да постигнете така желания впечатляващ ефект. Вглеждайки се в дизайна на една градина, можем да разберем много за собственика й. Тук ще Ви предложим няколко идеи за доброто плануване и разпределяне на пространството, с което разполагате. Единственото, с което е добре да се съобразите, е какво точно вирее в климатична област, в която се намирате. Вече подбрали правилните растения, единственото, което Ви остава е да развихрите въображението си.

Градина в саксии

022Градините в саксии са много популярни сред градинарите. Освен красиво подбраните цветя, декорът върху саксията също е важен елемент за цялостния вид на градината. Изберете саксии с еднакъв или подобен мотив, и засадете няколко типа растения във всяка от тях. Накрая подредете саксиите така, че да постигнете красива и завършена форма на мотива. Саксиите с различна височина ще добавят дълбочина на цялата градина. По-високите и по-големите поставете в задната част, а малките подредете най-отпред.

Пеперудена градина

032Пеперудената градина е цветна градина, в която всички цветя са така подбрани, че да привличат пеперудите. Любими растения на тези насекоми са големите, разноцветни и ароматни цветя като пурпурна ехинацея, невен, лавандула и хибискус. Пеперудите обожават аромата им и ще се струпват около тях, за да извличат нектара им. Превърнете пеперудената градина в една наслада за сетивата като добавите и допълнителен декор, например изкуствени пеперуди.

Сезонна градина

042Идеята на сезонната градина се състои в това да подберете такива цветя, които цъфтят през различните сезони и по този начин да имате свежа градинка по всяко време на годината. Разделете пространството, с което разполагате на няколко зони - засадете всяка от тях с равен брой пролетни, летни или есенни цветя. По този начин във всеки един сезон ще имате експлозия от цветове из цялата градина. Ако искате да се радвате на градината си и през зимата, заложете на вечнозелените растения - те не губят листата и цветовете си дори и през студените зимни месеци.

Публикуване на коментар

Тагове