Еуфорбия/трънен венец

Запазено под (Растения/ Видове балконски растения) by Admin on 24-11-2011

Тагове : ,

013Тръненият венец e сукулентно растение от семейство Euphorbia. Най-известният представител на това семейство е коледната звезда. Еуфорбията достига до височина 90 см. Стеблото й е осеяно с тръни, чиято дължина е 2.5 см. Листата са с овална форма, дебели и жилави на допир. Цъфти с мънички червени, жълти или розови цветчета. При някои сортове се наблюдават бели прицветници, оформени в клъстери. Тръненият венец се нуждае от малко вода, което го прави популярен и за места, засегнати от суша.

От какво се нуждаете

  • лопата
  • ръкавици
  • органична тор или торфен мъх

Инструкции

1. Тръненият венец трябва да бъде засаден на възможно най-слънчевото място върху добре дренирана почва. Влагата в корените може да се окаже пагубна за него.

2. Оставяйте поне 60 см разстояние между два стръка. Еуфорбията се нуждае от достатъчна циркулация на въздуха, за да разцъфне.

3. Изкопайте дупка, която е два пъти по-голяма от кореновата система на растението и изсипете в нея органичната тор и торфения мъх. Почвата трябва да е ронлива при допир.

4. Важно е почвата да достига до същото ниво на стеблото, както в саксията преди пресаждането. Разрохкайте внимателно почвата, за да няма буци.

5. Полейте обилно в основата веднага след засаждането като внимавате листата и стеблото да останат сухи. Поддържайте почвата влажна, но не мокра, докато тръненият венец се захване добре. След като това се случи, еуфорбията издържа и на суша.

Comments

Публикуване на коментар

Тагове