Озеленяване на градина с папрат

Запазено под (Градини) by Admin on 20-06-2012

Тагове : , ,

svejo1Папратите са едни от най-старите растения, които са се появили на земята. Растат навсякъде по света - в гори, пустини, тропически райони, дори и в Арктика. Цветовете варират от сиво и червено до всички нюанси на зеленото. Папратта се чувства най-добре на сенчести и влажни места. В тази статия ще Ви покажем как да озелените градината си с това прекрасно растение. Вижте повече инфорция за озеленяване на градини.

От какво се нуждаете

 • почва за засаждане
 • стрити листа
 • тор
 • папратови растения
 • градински култиватор
 • лопата
 • вода

Инструкции

  1. За да озелените градината си с папрат, тя трябва да е сенчеста като цяло и само една малка част от нея да бъде огрявана от слънцето няколко часа дневно. Към пръстта добавете около 10 см почва за засаждане, тор, стрити листа и тогава изорете. Повечето папрати обичат киселинната почва.

  2. Поставете по-високите папратови растения в задната страна на градината, за да не блокират слънцето към по-ниските такива. Подредете ги по цветове, по формата на листата или както желаете. Важно правило при озеленяването е да не засаждате големи и средни папрати една от друга, тъй като те ще се блъскат и ще си пречат. Малките папрати засаждайте в комплект по 3. За компания на папратта подбирайте сенчестолюбиви растения като хоста, декоративни треви, бегонии и др.

  3. Преди да засадите папратите се уверете, че сте изкопали достатъчно голяма дупка, която да побере корените им. Полейте обилно новозасаденото растение и поръсете отгоре със стрити листа. Това ще помогне за запазване влагата в почвата и ще подхрани папратта. Първите няколко седмици поливайте редовно.

Публикуване на коментар

Тагове