Как да се грижим за стайните растения

Запазено под (Стайни растения) by Admin on 17-10-2012

Тагове : , ,

01

Стайните растения се нуждаят от грижи, за да изглеждат в перфектна форма. Поддържаните цветя създават уют и топлина в дома. Нужни са съвсем малко усилия, за да се наслаждавате на красотата и бързия им растеж.

Инструкции:

02

Купувайте цветя с добро качество и здрав вид. Проверявайте растенията за наличието на болести, вредители, слабост и склонност към окапване, обърнете внимание и на листата за промяна на цвета. Четете винаги внимателно етикета – различните растения се нуждаят от различно количество светлина, топлина и вода.

03

През лятото поливайте растенията редовно, а през зимата количеството вода трябва да е умерено. Това гарантира по-дълъг живот на цветята.

04

Премахвайте редовно увехналите листа и цветове, защото те макар и мъртви продължават да изсмукват енергия от растението. Когато забележите или усетите, че корените са достигнали дъното на саксията, пресадете в нова саксия, един размер по-голяма от старата.

Няколко съвета

  • За по-лесно пресаждате, сложете едната си ръка над основата на растението, обърнете саксията и потупайте леко дъното. Растението ще остане в ръката Ви.
  • Когато пресаждате кактус, увийте вестник около него, за да не се убодете.
  • Подредете цветята си едно до друго – когато са близо едно до друго, те растат по-бързо.
  • Подхранвайте и наторявайте растенията през лятото.
  • Пръскайте листата със спрей за блясък
  • Пазете стайните растения от екстремни условия – много високи или ниски температури, както и суша.

Публикуване на коментар

Тагове