Саксийни цветя

Запазено под (Балконски растения) by Admin on 11-06-2013

Тагове : ,

Саксии с цветя могат да красят всяка тераса или веранда. Може да сменяте местоположението им когато пожелаете, без да увреждате деликатната коренна система.

Камбанки
Камбанките са трайни насаждения, които са получили името си от камбановидната форма на цвета, който цъфти рано през лятото. Стъблата произвеждат приблизително дузина лилаво-сини цветя и растат до около 70-80 см височина. Тези лесни за отглеждане цветя могат да растат в саксии и ще цъфнат рано през юли. Ще продължат да раждат цветове до първото по-сериозно застудяване на времето. Саксиите трябва да са постоянно на слънце, а почвата трябва да е винаги добре напоена.

Каладиум
Каладиумът е цвете, високо ценено главно заради неговите хубави, разноцветни листа и са чудесни саксийни растения. Всички видове каладиум са зелени с разнообразни цветни шарки на всеки лист. Растенията губят голямо количество влага чрез своите листа, затова изискват много вода. Чувстват се добре, когато почвата е влажна, но не наводнена. Каладиумът предпочита частична сянка и наторяване, което пази почвата от бързо изсъхване.

Циганче (Импатиенс)
Циганчето е идеалното цвете за саксии на терасата, на прозореца или за висящи такива. Цветята са малки, в най-различни цветове - розов, розово-оранжев, бял, червен, оранжев и лилав. Има различни сортове, които достигат на ширина и височина от 22 до 80 см. Предпочитат слънце, но не директна светлина. Почвата трябва да се напоява добре и да остава влажна.

Публикуване на коментар

Тагове