Органични саксии от вестници

Запазено под (Направи си сам, Растения/ Видове) by Admin on 08-07-2013

Това е един чудесен начин да направите сами органични саксии за Вашите цветя или други растения. Крайните продукти (саксиите) са идеални за малки растения. Могат да се сложат много близо една до друга, и когато самото растение е готово за засаждане го поставяте в пръстта заедно с импровизираната саксия. Вестникът постепенно ще се разгради в почвата.

По магазините могат да се намерят различни пособия, които да послужат за направата на такава саксия. Това е и един лесен и удобен начин да използвате неща, които вече имате.

Необходими са:

- вестник;

- стъклена бутилка;

- ножици;

- пръст;

- (семена).

Използвайте бутилката като линия, за да прецените къде точно да отрежете вестника. Може да отрежете няколко странички наведнъж.

Увийте страничка от вестника около бутилката както е показано на снимката.

Сгънете хартията около дъното на бутилката за да оформите и самото дъно на саксията. В този случай по-полезни ще са бутилките с леко вдлъбнато дъно.

Следващата стъпка е изравняването му.

Махнете саксията от бутилката. Когато погледнете вътре ще видите, че вестникът е леко повдигнат. С пръсти го натиснете надолу докато се изравни.

Напълнете я с пръст.

Това ще я направи стабилна. Без пръстта тя ще се разпадне след няколко секунди.

Последни стъпки: посадете си подготвените семена, полейте с вода и се постарайте да запомните в коя саксия какви семена има… или си направете забавни картончета с имена.

Полезно за семената ще е поставянето на малките саксийки близо една до друга. Така ще се осигури благоприятен климат за растежа им.

Публикуване на коментар

Тагове