Факти за бегонията

Запазено под (Растения/ Видове) by Admin on 15-07-2013

Бегонията произлиза oт Централна и Южна Америка, като някои от сортовете са се зародили в други тропически и субтропически региони. Представляват група от треви, храсти или лозя, като обикновено растат в компактен вид.

Достигат височина от около 15-22 см. Има три вида бегонии: Грудкови, Бордюрни и чести трайни насаждения. За момента вторият вид са най-разпространени. Към тях принадлежат Fibrous Begonias, Wax Begonias and Everblooming Begonias.

В зависимост от вида може да се открият в следните цветове:  червен, бял, розов или в жълт.
Според някои хора бегонията символизира страх и се смята, че когато се подарява на друг човек това е предупреждение да внимава и да се пази. От друга страна символизира човек с тиха и почти невинна природа. Kато подарък тези цветя често се дават на артистични хора, хора на изкуството или деца, заради неопетнената им красота и всички измислени значения. Могат да се добавят към традиционни букети, като единично цвете или във висящи саксии. За по-ексцентричен вид може лесно да направите оригами (като листа на бегония) и да ги добавите към вече аранжиран букет или просто към единично цвете.

Бегонията се среща целогодишно. То не обича студа през пролетта и есента. Поставете ги в саксии, висящи кошници или в градината, но след като е отминал риска от застудяване.
Грижи. Растат най-добре във влажна почва.Трябва да се засаждат в повдигнати легла, големи саксии или в добре обогатена пръст. 15-20 см мулч от секвоя върху почвата, мухъл от дъбови листа или друг тип хумус, вкарани в почвата ще направят чудеса.

Публикуване на коментар

Тагове