Отглеждане на малини

Запазено под (Грижи) by Admin on 25-07-2014

Тагове : , ,

Най-деликатният плод е току-що откъсната малина, тя е сладка и  мека - това я прави перфектна за всички, които искат да отглеждат плодове. Ако ги третирате добре, ще им се насладите напълно. Според сорта малините узряват през лятото или есента.
За отглеждането на този плод е добре да изберете място на слънце, с добра циркулация на въздуха. Избягвайте места където има силен вятър. Ако в околността има боровинки или други от вида, трябва да посадите вашите растения на поне 30 метра разстояние от тях, защото е възможно да се пренесат болести и зарази. Използвайте плодородна, добре дренирана почва, в която да не сте засаждали преди други от вида.
Има няколко вида малини, разграничени по цветове. Жълтите и червените са най-твърди и много сладки. Лилавите се берат след като станат червени и преди да добият черен цвят. Най-добрият избор е да посадите различни видове за да имате плодове през по-дълъг период от време. Например можете да отглеждате ранозреещи - червени малини и черни,  на които ще се наслаждавате през лятото.
Червените и жълтите трябва да бъдат засадени в редица, през 60 см. , ще се получат солидни растения след година или две. Черните посадете на 90 см. разстояние. В зависимост от вида подхранвайте почвата редовно и подкастряйте ненужното.

Публикуване на коментар

Тагове