Сватбена аранжировка

Запазено под (Направи си сам) by Admin on 25-07-2012

Тагове : ,

01Букетите цветя са задължителен елемент на всяка една сватба. Разбира се, най-добре цветята да са естествени, но ако сте решили да спестите от този разход, бъдете сигурни, че много красиви декорации могат да се направят и с изкуствени цветя. Тук ще Ви покажем как да си направите красива сватбена декорация с изкуствени рози. Разгледайте галерия от разкошни букети цветя.

От какво се нуждаете:

* изкуствени рози;
* зеленина или цветя за акцент;
* ножици;
* цветарско тиксо;
* сатенена панделка;
* карфици с перлени глави

Инструкции:

1. На пазара се предлага огромно разнообразие от изкуствени рози- както в цветово отношение, така и в степен на разлистяне. Изберете този цвят, който най-добре ще подхожда на цветовете на Вашата сватбата.
2. За да има аранжировка Ви завършен вид, вплетете към розите някаква зеленина - гипсофила, лилия или обикновени листа.
3. Поставете всички цветя на чиста и суха повърхност. Завържете розите заедно, подравнете стеблата им и ги отрежете, така че дължината им да е около 18 см.
4. Отрежете две парчета от цветарското тиксо. С едното обвийте стеблата на розите в най-ниската им част, а с другото - на около 8 см под съцветията.
5. Намотайте тиксото по цялата дължина на стеблото.
6. Дължината на сатенената панделка трябва да е три пъти дължината на стеблото. С помощта на тиксото закрепете единия й край в горната част на стеблото и обвийте стеблото по цялата му дължина с нея. Като стигнете най-долната част, започнете да обвивате нагоре.
7. Забодете свободния висящ край на панделката с карфиците за стеблото. Можете да добавите и още карфици по панделката.

Глориоза

Запазено под (Растения/ Видове балконски растения) by Admin on 18-07-2012

Тагове : ,

svejo1Глориозата е тропическо пълзящо растение с впечатляващ външен вид - извити венчелистчета, накъдрени по края и оцветени в огнени нюанси. Растението е силно отровно, поради което трябва да се държи далече от деца и домашни любимци. Глориозата обича лятото, но с правилни грижи ще цъфти обилно и през зимата.

Засаждане

Както вече споменахме, глориозата се развива най-добре при високи температури, но дори и да живеете на място с по-студен климат не се отчайвайте. С правилните грижи можете да я отглеждате навсякъде. Засадете гулията (вид луковица, която прилича на сладък картоф) в саксия или на слънчево в градината дълбочина около 5 см. Почвата трябва да е добре дренирана и в никакъв случай солена. При засаждането в саксия се убедете, че по долната й повърхност има дренажни отвори. Глориозата може да достигне до 20 см височина, така че ще се наложи да й осигурите трейаж, по който да се катери.

Грижи

Честото поливане и редовното подхранване през активния сезон ще Ви гарантира обилен цъфтеж и една завидна височина на глориозата. Често бива нападната от листни въшки, които могат сериозно да й навредят. За да се отървете от тях, пръскайте листата със сапунен разтвор. Използвайте инсектицид само ако сте идентифицирали точно въпросния вредител, иначе рискувате да нанесете непоправими щети на растението. По-големите натрапници можете да премахнете лесно и с ръка. Когато цветовете увехнат премахнете семенниците, за да стимулирате нов растеж. Имайте едно наум, че те са отровни – изхвърлете ги незабавно.

Да си направим сами цветна аранжировка

Запазено под (Направи си сам) by Admin on 04-07-2012

Тагове : , ,

svejoЦветните аранжировки, независимо дали са богато украсени или по-обикновени, са подходяща декорация за всеки специален повод. Аранжировки на цветя могат да бъдат направени от професионалисти и да бъдат изработени във всякаква форма и от почти всички цветя. Една аранжировка от добре подбрани и съчетани рози, хортензии и виолетки веднага привлича вниманието. В тази статия ще Ви покажем как да си направите сами цветна декорация за дома.

От какво се нуждаете

  • една голяма роза в светъл или умерено наситен розов нюанс
  • няколко по-малки рози в същия оттенък
  • няколко хортензии в цвят розово, лилаво или светло синьо
  • наситено лилави виолетки
  • няколко малки и големи карамфила в розов цвят
  • флорална пяна
  • кръгла метална купа в златно или сребърно
  • консервант за цветя

Инструкции:

1. Измийте и подсушете добре купата, в която ще редите цветята. Можете да използвате вместо купа саксия или ваза. Никога не използвайте съд, който не е почистен след последното използване.

2. Натопете флоралната пяна, в студена вода. Не я натискайте с ръце, оставете я сама да започне да потъва. Когато количеството вода достигне до средата на пяната, я извадете, след което я оставете да изсъхне.

3. Така третираната пяна поставете в купата. Убедете се, че тя не заема изцяло съда, трябва да има достатъчно място за водата, с която ще се поливат цветята. Обикновено необходимото количество вода покрива ¼ от флоралната пяна. Към водата добавете необходимото количество консервант за цветя.

4. Премахнете листата от онази част на стеблото, която ще бъде в пяната.

5. Поставете голямата роза в средата като внимателно я забодете в пяната. Около нея подредете в кръг по-малките розички.

6. Между всеки три рози вмъкнете по една връзка виолетки.

7. В следващия кръг редувайте големи и малки карамфили. Между всеки пет карамфила вмъквайте по една връзка виолетки.

8. В третия кръг редувайте една хортензия, три карамфила и няколко стръкчета виолетки.

Повтаряйте тези три кръга, докато остане място само за още един.

9. Най-външният кръг оформете изцяло с хортензии. След като приключите с аранжирането, нито една част от флоралната пяна не трябва да се вижда. Ако това не е така, просто добавете още цветя там, където е необходимо.

Тагове